Banner image

Potent Retinol Complex

Retinol + fukt = en helt ny upplevelse!

Detta effektiva och djupverkande serum främjar hudens cellförnyelse, reparerar och förebygger ålderstecken. Samtidigt som det ger återfuktning. Resultatet blir en jämnare hud med ny lyster! 

Tack vare NeoGlukosaminets unika samverkan med retinol uppnås en större effekt än vid användning av enbart retinol, vilket gör produktens effekt unik för NEOSTRATA.


Upplev skillnaden med NEOSTRATAs retinolserum!

Potent Retinol Complex är ett avancerat och verksamt serum som främjar hudens cellförnyelse, motverkar ålderstecken och bidrar till ny lyster.

INGREDIENSER

  • 0.3% stabiliserat retinol – ökar cellförnyelsen, minimerar rynkor och jämnar ut hudtonen.
  • NeoGlukosamin -förekommer naturligt i huden som en byggsten till hyaluronsyra. Återuppbygger och stärker hudens underliggande stödstruktur, vilket resulterar i en fastare och fylligare hud. NeoGlukosamin exfolierar också milt och minimerar ojämn pigmentering. Samverkar med retinol för ytterligare uppstramande och volymgivande effekt.
  • Niacinamid – jämnar ut hudtonen och har en generell hudförbättrande effekt.
  • CICA (Cantella asiatica) - växtextrakt med antioxidantskydd som också vårdar och bidrar till att minimera irritation. 
  • Hyaluronsyra - en effektiv humektant som binder fukt i hudens översta lager. 

ANVÄNDNING

Appliceras på rengjort ansikte och hals på kvällen, följt av till hudtypen anpassad nattkräm. Undvik området omkring ögonen. Koncentratet kan även appliceras ovanpå ett serum om så önskas, efterföljt av nattkräm. För känslig hud rekommenderas att användningen trappas upp gradvis, efter hudens tolerans. 1-2 kvällar i veckan är en lämplig start. Upptrappning görs utifrån hudens tolerans och behov. Vid eventuell irritation minskas användandet. Dagtid rekommenderas användning av SPF. Produkten förvaras stående med pumpen neråt.


Kombinera med klinikbehandling

Potent Retinol Complex passar utmärkt att använda mellan peeling-behandlingar på klinik, dock rekommenderas ett uppehåll i anslutning till själva peeling-behandlingen.