Banner image

Hyperpigmenteringar

Vad är hyperpigmenteringar?

Ojämn hudton, mörka fläckar, melasma, åldersfläckar och akneärr är alla olika typer av hyperpigmenteringar. De visas oftast i ansiktet men kan även synas på hals, händer och på kroppen som fläckar eller större mörkare områden. Hyperpigmenteringar uppstår när produktionen av pigmentet i din hud, som kallas melanin, ökar. Överproduktion av melanin gör huden mörkare.

Orsaker till hyperpigmenteringar

Hyperpigmenteringar är väldigt vanligt och orsakerna kan variera. UV-strålning, hormonell påverkan, användning av läkemedel eller akne är vanliga faktorer som bidrar till en ojämn pigmentering.

Olika typer av hyperpigmenteringar

Melasma
Mörka områden som vanligtvis dyker upp på kinderna, pannan och överläpp, under graviditet eller vid användning av preventivmedel. Kallas ofta för ”the mask of pregnancy”.

Solfläckar/åldersfläckar
Mörka fläckar som vanligtvis dyker upp på områden som exponeras för sol, såsom ansikte, händer och dekolletage. Dessa mörka fläckar bildas över tid av UV-exponering och kallas därför ofta åldersfläckar. (Bör inte förväxlas med fräknar).

Akneärr
Missfärgningar som kvarstår efter akne eller efter att en skada i huden läkt. Ibland leder hudens naturliga läkningsprocess efter inflammation till oregelbunden fördelning av pigment.

Behandla hyperpigmenteringar med NEOSTRATA

Hur behandla och förebygga hyperpigmenteringar?

NEOSTRATA har ett brett utbud av produkter och behandlingar med teknologier som AHA (alfahydroxisyror) och PHA (polyhydroxisyror) för att stimulera och exfoliera huden, vitamin C för att ljusa upp huden, retinol för dess antiaging och pigmentutjämnande egenskaper, samt dagkrämer med SPF för att skydda huden mot solen och minimera uppkomsten av nya hyperpigmenteringar.


ENLIGHTEN-serien
En serie produkter som hjälper effektivt mot de flesta pigmenteringsproblem. Kämpar du med melasma eller solfläckar? Då är detta serien för dig! Välj bland 8 produkter med kliniskt bevisade ingredienser såsom NeoGlukosamin, retinol, vitamin C och niacinamid för att främja en mer jämn hudton och en strålande hy. I tillägg bidrar Enlighten-seriens teknologier till en förbättrad struktur och ökad spänst.

Cirka 80% av hudens åldrande orsakas av solexponering och solskydd är ett avgörande steg för att förebygga ytterligare hyperpigmenteringar men även ålderstecken som rynkor och förlorad spänst.

För att minska synligheten av postinflammatoriska märken (vanliga ärr efter akne), leta efter ingredienser som mandelsyra, salicylsyra, glykolsyra, tranexamsyra och NeoGlukosamin för en klarare och jämnare hudton. Upptäck vår CLARIFY-serie!

För en personligt anpassad hudvårdsrutin besök en av våra experter!

Skydda dig i solen med SPF

Att använda SPF är en självklarhet för att ta hand om din hud på bästa sätt och förebygga pigmenteringar och för tidigt åldrande. NEOSTRATAs dagkrämer med SPF återfuktar effektivt och stärker huden samtidigt som du skyddar dig mot solens skadliga strålar. Upptäck även produkterna från vår samarbetspartner Heliocare som även de erbjuder bredspektrigt solskydd mot både UVA- och UVB-strålning.

Tips för att förebygga hyperpigmenteringar orsakade av solen

  • Bär långärmade kläder, byxor, hattar och solglasögon.
  • Applicera SPF minst 15 minuter före solexponering.
  • Applicera nytt lager av din SPF varannan timme.
  • Begränsa din solexponering mellan kl. 10 och 14.

 

Läs mer om NEOSTRATAs behandlingar för en jämnare hudton.

Produkter som passar dig med hyperpigmenteringar